Sastanak iza zatvorenih vrata u Nasdaq inc. je održan ove nedelje kako bi se razgovaralo o koracima ka ozakonjenju i ligitimizaciji kripto industrije na globalnim tržištima - izveštava Blumberg 27. jula.

Učestvovalo je dosta predstavnika kako iz tadicionalno finansijskih firmi tako i iz samih kripto-industrijskih firmi - među njima, navodno i Viklevos blizanci - na zatvorenom sastanku u Čikagu ove nedelje. Kako izveštava Blumberg, Nasdaq Inc. održao je sastanak u cilju " postavljanja industrije ka putu legitimnosti".

Nasdaq je potvrdio da je događaj održan, ali je odbio da komentariše detalje - navodi Blumberg. Neimenovani izvor "upoznat sa događajima" naveo je za Blumberg da je ovo samo početak sastanaka ovakvog tipa.

Ranije ovog leta, predsednik i izvršni direktor Nasdaq-a Adena Fridman napomenuo je da kriptovalute mogu postati "finansijski element interneta".

Takođe, u aprilu Fridmen je govorio da bi berzanski gigant (Nasdaq) mogao postati platforma za trgovanje kriptom u budućnosti ukoliko tržište postane bolje regulisano.


 

Pripremio: Bojan Zečević