Firma za onlajn plaćanja Wirex je izvršila veliko ažuriranje platforme, Wirex 3.0, dodajući deset novih valuta, navodi se u zvaničnom saopštenju za medije 27. februara.

Od sada, korisnici Wirex-a u Evropskoj ekonomskoj zoni (EEA) mogu da imaju  „bezuslovni pristup“ vanberzanskim stopama na kripto berzama, kao i međubankarskim stopama za tradicionalne razmene valuta.

U saopštenju se navodi da ažuriranje donosi nove karakteristike stanovnicima azijsko-pacifičkog regiona i Kanade, dozvoljavajući korisnicima da prvi put koriste svoje Wirex račune u svojoj lokalnoj fiat valuti.

Prema saopštenju na Wirex-ovoj stranici "Money Management", platforma sada podržava 15 fiat valuta, uključujući i one nove kao što su hongkonški dolar, singapurski dolar i australijski dolar (AUD).

Pored toga, najnovije ažuriranje nudi nove načine za prebacivanje novca na i iz bankovnih računa, omogućavajući podršku za brže isplate u Velikoj Britaniji, SEPA i c.

Prema saopštenju, nova platforma sadrži i transparentnu strukturu naknada.

U avgustu 2018. godine, Wirex je dobio treću dozvolu za elektronski novac izdatu od strane regulatornog tela za Finansijsko delovanje za kompaniju koja se bavi kriptom.

Ranije, menadžment i konsultantska firma za tehnologiju GreySpark je izvestila da je američki dolar najaktivnije trgovana valuta za kriptovalute.

 

Pripremila: Majda Petrović