Kripto hedž fond Polychain Capital zabeležio je smanjenje sredstava pod upravom (AUM), od nekadašnjih milijardu dolara na 591,5 miliona dolara u četvrtom kvartalu 2018. godine. Vest je preneo Volstrit Žurnal (WSJ) 11. aprila.

Izvori WSJ-a pripisuju strmoglavom padu pad vrednosti fonda, usled dugotrajnog tržišta u padu, a ne zbog povlačenja sredstava investitora.

Dok je hedž fond imao otprilike 40% pad vrednosti AUM-a od aprila do decembra 2018, ukupna tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta pala je za nešto više od 50% u istom vremenskom okviru, prema podacima CoinMarketCap-a.

Polychain Capital sa sedištem u San Francisku se pridružio prostoru kripto hedž fonda u 2016. godini.

Nedavna ulaganja ovog fonda uključuju planove za podršku stejblkoin projektu blokčein startapa za plaćanja, Celo u aprilu (zajedno sa firmom za preduzetni kapital Andreessen Horowitz), i kripto fjučerse menjačnicu Coinflex u martu - zajedno sa drugom visokoprofilnom kripto firmom preduzetnog kapitala, Digital Currency Group.

Kao što je ranije rečeno, analiza na početku ove godine je pokazala da je nakon pada kripto tržišta 2018. godine, pokretanje novih kripto fondova preduzetnog kapitala po prvi put premašuju broj novih hedž fondova u prostoru.

 

Pripremila: Majda Petrović