Jedan od osnivača Itirijuma (ETH) i tvorac Cardano-a (ADA), Čarls Hoskinson, je rekao da očekuje da će bitkoin (BTC) ponovo biti iznad 10.000 dolara i da će u budućnosti dostići 100.000 dolara.

U tvitu objavljenom 22. novembra, Hoskinson je podsetio kripto zajednicu da je bitkoin više od spekulacija, smatrajući da je krivac za najnoviji pad cena „FUD“ - ili strah, neizvesnost i sumnju - koju kreiraju novinski naslovi, kao i tržišna manipulacija.

Globalni pokret

Budući da je bitkoin više od kretanja cena, očekuje da će najveća svetska kriptovaluta u budućnosti beležiti veći rast. Rekao je:

„Bitkoin cena pada? Zapamtite, nakon FUD-a i dalje imamo globalni pokret koji će promeniti svet. Ponovo ćemo videti bitkoin iznad 10.000 dolara i dočekati 100.000 dolara. Kripto je nezaustavljiv. Kripto je budućnost.”

Nedavna kretanja cena bitkoina

Kako je izvestio Cointelegraph, juče su bitkoin i altkoini primetili značajno smanjenje cena. Tačnije, bitkoin je nakratko pao ispod 7.000 dolara pre nego što se stabilizovao na nivou nešto iznad 7.000 dolara.

Ipak, kako je pokazala Cointelegraph-ova analiza tržišta, dominacija bitkoina je tokom prethodne nedelje bila na 69%, što znači da je BTC ponovo nadmašio druge kriptovalute, uprkos padu ove nedelje.

Ubrzo nakon pada cena, dnevni obim bitkoin fjučersa na platformi za digitalnu imovinu Bakkt dostigli su novi maksimum, pokazujući povećan interes na obnovljenoj volatilnosti.

U oktobru je Hoskinson takođe izneo ideju da ako bitkoin ne uspe čitav sektor kriptovaluta može propasti.