Kompanija za upravljanje kripto imovinom i kripto zajmovima BlockFi pokrenula je nove kripto naloge koje podržavaju itirijum (ETH) i bitkoin (BTC) sa 6% godišnje kamate plaćene mesečnim ratama u kriptu. Kompanija je objavila vest u jednom postu na svom veb sajtu 4. marta.

U julu prošle godine, kripto trgovinska banka Galaxy Digital vodila je rundu finansiranja od 52,5 miliona dolara za BlockFi.

Štaviše, prema saopštenju u martu, kamata prikupljena na mesečnom nivou je dovelo do godišnjeg prinosa od 6,2%. Računi navodno nisu u potpunosti novi, jer su bili u privatnoj beta fazi od početka godine i već sadrže više od 10 miliona dolara u imovini.

Post takođe navodi da imovinu klijenata čuva Gemini Trust Company (kastodijan kripto berze Gemini koju vode braća Vinklevos), koja je regulisana od strane Njujorškog državnog odeljenja za finansijske usluge (NYDFS). U postu se takođe pominje da su klijenti navodno u mogućstvu da povlače svoja sredstva bilo kad.

Prinos, koji se distribuira preko takvih računa, biće genersian od institucionalnih zajmoprimca. Kompanija takođe tvrdi:

“Sistem upravljanja rizicima koji poseduje BlockFi, koji automatski pokreće pozive na marginama (margin call) i likvidacije kako bi zaštitio imovinu naših klijenata, ima savršen rekord performansi bez gubitaka od početka lansiranja 2017. godine.”

Kao što je Cointelegraph izvestio, kompanija za kripto zajmove Genesis Global Trading navodno je obradio 1,14 milijardi dolara u zajmovima prošle godine.


Pripremio: Marko Mihajlović