Utorak, 2. april - vodeća kriptovaluta bitkoin (BTC) održava dobitke nakon sinoćnjeg uspona, dok i druge velike kriptovalute beleže solidne dobitke.

Market visualization from Coin360

Vizuelni prikaz tržišta sa Coin360

BTC-om se u vreme pisanja trguje za oko 4.904 dolara, i održava dobitke nakon što je dan ranije probio tačku od 4.500 dolara po prvi put ove godine. Novčić raste za 17,66% na dan, dok je na nedeljnom nivou 22%.

Brajan Keli, kripto optimista, je tvrdio da je sledeći cilj za bitkoin 6.000 dolara, a da kripto tržište i dalje utvrđuje minimalne cene.

Bitcoin 24-hour price chart. Source: CoinMarketCap

Dnevni grafikon cene bitkoina. Izvor: CoinMarketCap

Itirijum (ETH) takođe beleži značajne dobitke, a u porastu je za preko 16% na dan u vreme pisanja i trguje se za oko 165 dolara.

Ethereum 24-hour price chart. Source: CoinMarketCap

Dnevni grafikon cene itirijuma. Izvor: CoinMarketCap

Ripl (XRP) je takođe u porastu za oko 13% u protekla 24 sata i trguje se za 0,3523 dolara u vreme pisanja. Nakon maksimuma od 0,348 dolara sredinom dana XRP je blago opao, ali je svakako održao postepen uspon do trenutne cene.

Kao što je ranije objavljeno, Švajcarska berza SIX uvela je produkt na bazi XRP-a kojim se trguje na berzi, tvrdeći da je to prvi proizvod te vrste na tržištu.

Ripple 24-hour price chart. Source: CoinMarketCap

Dnevni grafikon cene ripla. Izvor: CoinMarketCap

Među top 20 kriptovaluta na CoinMarketCap-u, svi novčići su u porastu, sa dobicima između 0,53 i 44 procenta na dan.

Bitkoin keš (BCH) beleži najveće dobitke na dan, sa više od 44% i trguje se za oko 242,7 dolara. Bitkoin SV je na drugom mestu po rastu, sa preko 32% i trguje se za oko 87,56 dolara, dok je lajtkoin (LTC) zabeležio porast od preko 25% na dan i trguje se za 76,17 dolara.

Ukupna tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta je oko 172,39 milijardi dolara u vreme pisanja, što je više od nedeljnog minimuma od 137,9 dolara 27. marta.

Total market capitalization of all cryptocurrencies 7-day chart. Source: CoinMarketCap

Nedeljni grafikon ukupne tržišne kapitalizacije svih kriptovaluta. Izvor: CoinMarketCap

Danas su akcije tehnoloških firmi ponovo došle na skoro rekordne nivoe, navodi Blumberg. Sektor komunikacijskih usluga, uključujući kompanije kao što je Netflix Inc., Facebook Inc. i Alphabet Inc., u posljednjih nekoliko meseci beleži oporavak, sa oko 23% od decembarskog pada.