Jučerašnji pad na kripto tržištima danas je usporio, sa malim povraćajima među prvih deset novčića na Coin360.

Coin360

Prikaz tržišta sa Coin360

Bitkoinom (BTC) se trguje sa oko 6.157 dolara, što je povećanje za nešto manje od 0,17% u periodu od 24 sata od vremena pisanja.

Juče je dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju Robert Šiler rekao da je BTC "društveni pokret" koji se odvija duž "generacijskih i geografskih" linija. Govoreći o bitkoinovom padu od 87% u novembru 2013. godine - i šire, do njegovih zloglasnih uspona i padova od tada - Šiler je sarkastično primetio da su "lale i dalje cenjene, postoje neke zaista skupe lale".

Cointelegraph Bitcoin Price Index

Bitkoin grafikon cena. Izvor: Cointelegraph Bitcoin Price Index

Itirijum (ETH) je takođe u neznatnom porastu, trgujući sa oko 439 dolara, sa povećanjem od 0,36% tokom perioda od 24 sata.

Cointelegraph Ethereum Price Index

Itirijum grafikon cena. Izvor: Cointelegraph Ethereum Price Index

TRON, koji je nedavno aktivirao svoj Mainnet nakon prelaska na svoj nezavisni javni blokčein 26. juna, trenutno se trguje sa oko 0,038 dolara, što je povećanje za 0,28% u toku perioda od 24 sata.

TRON price chart

TRON grafikon cena. Izvor: Coinmarketcap

Većina prvih deset novčića se susreće sa blagim oporavkom, uključujući ripl (XRP), lajtkoin (LTC) i stelar (XLM). EOS i IOTA su zabeležili najveće dobitke u vreme pisanja, trgujući se sa porastom od 6,08% i 4,34% tokom perioda od 24 sada.

Ukupna tržišna kapitalizacija iznosi oko 249 milijardi dolara, što je za skoro 6% više od nedeljnog minimuma 24. juna od 235 milijardi dolara.

Total market cap of all cryptocurrencies

Ukupna tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta sa Coinmarketcap-a

 

Pripremio: Aleksandar Bondžulić