Četvrtak, 21. mart - većina od prvih 20 novčića po tržišnoj kapitalizaciji su u padu, od 1 do 4 procenta.

Vizuelni prikaz tržišta sa Coin360

Vodećom kriptovalutom bitkoin (BTC) se trguje za 4.027 dolara u vreme pisanja, sa padom od oko 1% na dan. BTC-om se trgovalo po sličnoj ceni u ranim satima, pre nego što je pao na 4.007 dolara sredinom dana.

Dnevni grafikon cene bitkoina. Izvor: CoinMarketCap

Vodeći altkoin itirijum (ETH) je u padu od 1,87% na dan i trguje se za 137,21 dolara u vreme pisanja.

Kao što je objavljeno juče, Vitalik Buterin je rekao da su visoke cene ETH-a važne kako za bezbednost mreže, tako i za širi razvoj ekosistema. Kao odgovor na pitanje da li dizajneri protokola i oni koji vode projekat treba da se fokusiraju na cenu kriptovalute, Buterin je pomenuo “raniju politiku” Itirijum projekta, koja je dovela da pada njegove vrednosti.

7-dnevni grafikon cene itirijuma. Izvor: CoinMarketCap

Ripl (XRP) je takođe u padu od skoro 2% na dan i trguje se za 0,312 dolara u vreme pisanja. Novčić je započeo dan na 0,318 dolara, a dostigao je minimum od 0,309 dolara sredinom dana.

7-dnevni grafikon cene ripla. Izvor: CoinMarketCap

Na listi CoinMarketCap-a, tezos (XTZ) je u najvećem dobitku, sa rastom od 25,77% na dan, a trguje se za 0,771 dolara u vreme pisanja.

Ukupna tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta je oko 139 milijardi dolara u vreme pisanja, što je manje od dnevnog maksimuma od oko 141,9 milijardi.

7-dnevni grafikon ukupne tržišne kapitalizacije. Izvor: CoinMarketCap

Cointelegraph je izvestio da su korelacije cena između glavnih kriptovaluta porasle u odnosu na američki dolar (USD), ali su pale u odnosu na BTC, prema novom izveštaju Binance-a. Na berzi je utvrđeno da se ponašanje među sredstvima razlikuje u zavisnosti od toga da li su prinosi denominirani u USD ili BTC.

Danas je MarketWatch objavio da su američke akcije porasle nakon povećanja vrednosti akcija tehnoloških firmi. S&P 500 je porastao za 1,09% na oko 2.854 dolara, dok je industrijski prosek Dow Jones-a porastao za 0,84% i trguje se za oko 25.962.