Utorak, 16. april - kripto tržišta beleže solidne dobitke tokom protekla 24 sata, gde je samo bitkoin SV (BSV) u crvenom među prvih 20 kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, prema podacima sa Coin360.

Market visualization from Coin360

Vizuelni prikaz tržišta sa Coin360

Vodeća kriptovaluta bitkoin (BTC) je zepočela dan sa oko 5.054 dolara, a kasnije je porasla na trenutni nivo - što je dnevni maksimum - od 5.223 dolara sa rastom od 3,16% u vreme pisanja.

Bitcoin 24-hour price chart

Dnevni grafikon cene bitkoina. Izvor: CoinMarketCap

Drugom najvećom kriptovalutom po tržišnoj kapitalizaciji itirijumom (ETH) se trguje po ceni od 166,63 dolara sa rastom od oko 3,63% u vreme pisanja.Ethereum 7-day price chart

Nedeljni grafikon cene itirijuma. Izvor: CoinMarketCap

Ripl (XRP) je održao poziciju trećeg najvećeg novčića po tržišnoj kapitalizaciji, koja iznosi preko 13,6 milijardi dolara u vreme pisanja. XRP-om se trguje po ceni od oko 0,325 dolara, sa rastom od 1,79% na dan u vreme pisanja. Na nedeljnom nivou, XRP je u solidnom padu u odnosu na 0,359 dolara od 10. aprila.

XRP 7-day price chart

Nedeljni grafikon cene ripla. Izvor: CoinMarketCap

Pojavile su se vesti da nekoliko velikih trgovačkih platformi uklanja bitkoin SV (BSV). Vodeća kripto berza Binance je zvanično najavila da će ukloniti BSV i obustaviti trgovinske parove za BSV od 22. aprila. Direktor Binance-a Čangpeng Žao je prethodno upozorio da će ukloniti BSV ako njegov tvorac Kreg Rajt ne promeni ponašanje.

Nakon Binance-a, kripto berza ShapeShift i japanski finansijski gigant SBI Holdings su otkrili da će isto postupiti, dok je OKEx odlučio da ne obustavi trgovanje.

U vreme pisanja, BSV je jedini koji je u padu među prvih 20 kriptovaluta na CoinMarketCap-u. BSV-om se trenutno trguje po ceni od 55,24 dolara sa padom od 9,7% u poslednja 24 sata.

BSV 7-day price chart

Nedeljni grafikon cene bitkoin SV-a. Izvor: CoinMarketCap

Nijedna od prvih 20 kriptovaluta nije zabeležila dvocifrene dobitke na dan, prema podacima sa CoinMarketCap-a. Ukupna tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta je oko 176,3 milijarde dolara u vreme pisanja, prema CoinMarketCap-u, dok je dnevni obim trgovanja oko 40,8 milijardi.

Total market capitalization 24-hour chart

Dnevni grafikon ukupne tržišne kapitalizacije. Izvor: CoinMarketCap

Cena zlata je opala za 1% i dostigla najnižu vrednost od početka godine, prenosi CNBC. Pad je navodno objašnjen kroz povećanu tražnju za rizičnijim sredstvima kao što su deonice, sa dodatnim smanjenjem cene poluga uzrokovanim dobitima u američkom dolaru.