Kripto tržišta nastavljaju sa rastom, bitkoin (BTC) je na preko 8.500 dolara, a itirijum (ETH) se približava vrednosti od 600 dolara, prema podacima sa Coin360.

COIN360

BTC je porasta 3% u roku od 24 sata i trguje se na nivou od 8.549 dolara. Poslednji put kada je imao ovu vrednost je bilo 25. marta.

BTC Value & Volume

Dominacija BTC-a je danas opala, na oko 38,5%. Udeo bitkoina u dnevnom prometu je od 1. marta bio oko 40%.

Chart

ETH je porastao oko 10% u periodu od 24 sata i trenutno se trguje na oko 591 dolara, a poslednji put je bio na tom nivou 16. marta.

ETH Value & Volume

Od prvih deset novčića na Coinmarketcap-u, Ripl je skočio najviše, više od 20% u periodu od 24 sata i trguje se na oko 0,87 dolara.

Tomi Li iz Fundstrata je 18. aprila objavio anketu, dan nakon uplate poreza u SAD, u kojoj je pitao pratioce na Tviteru “šta misle kolika će biti cena BTC-a u julu ove godine.

Rezultati ankete pokazuju da većina učesnika u anketi vidi BTC na nivou od 12.000 dolara do juna. Li to povezuje sa “uplatom poreza” i dolaskom “velikih igrača” u kripto sektor.

Prošle nedelje je nekoliko velikih igrača sa Vol Strita ušlo u kripto sferu, što je možda uticalo da se veći broj institucionalnih investitora zainteresuje za kripto tržište.

Od prvih 75 novčića samo je DigiByte u crvenom u poslednja 24 sata.

Nedavni skok cena je uticao i na medije kojima kripto nije primaran da pišu više nego ranije. Džozef Jang, saradnik Cointelegraph-a, je 19. aprila poslao poruku na tviteru vezanu za prognoze koje su objavljenje na CNBC-u: