Kripto tržišta su bila uglavnom u zelenom 21. juna, nastavlja se ovonedeljni pozitivan trend. Deset najvećih kriptovaluta je 21. jula zabeležilo pristojan rast, do 8% prema Coin360, sa bitkoinom koji je minimalno bio u plusu, kretajući se blizu nivoa od 20. jula.

coin360

Vizuelizacija tržišta preuzeta sa Coin360

Najveća kriptovaluta se trgovala na nivou od 7.426 dolara u vreme pisanja teksta, što predstavlja rast od 1% u periodu od 24h. Dnevni minimum je bio na nivou od 7.246 dolara.

btc

Nivo minimuma u periodu od 24h, grafikon za bitkoin. Izvor: Cointelegraph indeks cene bitkoina

Itirijum (ETH) je u poslednjih 24h zabeležio značajniji porast, skoro 5% i trgovao se na nivou od 466 dolara u vreme pisanja teksta. Itirijum je uspeo da održi nedeljne dobitke od skoro 8%.

Value

Nedeljni grafikon cene itirijuma. Izvor: Cointelegraph indeks cene itirijuma

Ukupna tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta iznosi oko 282-283 milijarde dolara, što predstavlja rast od oko 2% u periodu od 24h. Tokom  ove nedelje u jednom trenutku je dostigla vrednost od 300 milijardi dolara.

Total market

Grafikon ukupne tržišne kapitalizacije kriptovaluta. Izvor: Coinmarketcap

Među prvih deset kriptovaluta na Coinmarketcap-u, stelar (XLM) i IOTA (MIOTA) su zabeležili najveći rast, prva 7%, druga 5%.

Ako izuzmemo teter, kardano (ADA) je zabeležila najmanji rast u prvih deset, samo 1,53%. Kardano je na nedeljnom nivou porastao za 23%.

CME je u svom izveštaju navela da je prosečni dnevni obim bitkoin fjučersa povećan za 93% u drugom kvartalu u poređenju sa prvim kvartalom ove godine. Broj javnih ugovora za bitkoin fjučerse se povećao za 58%.

Izvršni direktor platforme za kripto trgovanje BitMEX smatra da će bitkoin posle ovog rasta pasti na 5.000 dolara, ali će godinu završiti na 50.000 dolara.