Sreda, 11. jul: Tržišta kriptovaluta doživljavaju blagi pad sa ukupnim tržišnom kapitalizacijom koja je za dve milijarde dolara manja u periodu od 24h.

Market visualization from Coin360

Grafički prikaz tršišta preuzet sa Coin360

Bitkoin (BTC) danas fluktuira između 6.300 i 6.400 dolara. U vreme pisanja teksta, kriptovalutom se trguje na oko 6.330 dolara, što je pad od 0,8 posto u toku perioda od 24 sata.

Bitcoin price chart

Grafikon cene bitkoina. Izvor: Cointelegraph indeks cene bitkoina

Itirijum (ETH) je pao za 0,75 odsto u roku od 24h, trgujući na nivou od 434 dolara u vreme pisanja teksta.

Ethereum price chart

Grafikon cene itirijuma. Izvor: Cointelegraph indeks cene itirijuma

Ukupna tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta je neznatno smanjena od jučerašnjeg nivoa, trenutno je oko 252 milijarde dolara, prema Coinmarketcap-u.

Total market capitalization chart

Grafikon ukupne tržišne kapitalizacije. Izvor: Coinmarketcap

EOS je doživeo najveće gubitke od prvih 10 novčića po tržišnoj kapitalizaciji, izgubio je 5,6% u roku od 24 sata, trgovao se na nivou nešto manjem od 7 dolara.

Lajtkoin (LTC) je jedan od dva novčića koji su juče stekli neke dobitke, drugi je Tether (USDT). U vreme pisanja teksta, lajtkoin je ima skok samo nešto više od nula procenta i trgovao se na nivou od oko 77 dolara. U utorak, 10. jula, LTC Fondacija je stekla 9,9 posto akcija nemačke WEG Bank AG putem strateškog partnerstva sa TokenPay-om.

Dok tržišta kripta trpe gubitke već drugi dan zaredom, suosnivač i predsednik kripto startapa TenX-a Hosp izrazio je optimizam za bitkoin, tvrdeći da je i dalje "sasvim siguran" da će BTC u 2018. godini dostići 60.000 dolara.

 

Pripremio: Nenad Ćurčić