Galaxy Digital, kripto trgovačka banka Majka Novograca, objavila je svoj izveštaj za prvi kvartal 2018, navodeći gubitak od 134 miliona dolara zbog opadanja kripto tržišta, prema Bloomberg-u, 26. jula.

Galaxy Digital izgubio je 13,5 miliona dolara u trgovinskim poslovima, 85,5 miliona u nerealizovanim gubicima na digitalnim sredstvima, 1,1 milion na investicije koje nisu još realizovane i 22,9 miliona od svojih glavnih investicionih poslova koji nisu još realizovani. Od 31. marta, Galaxy Digital je imao 281,7 miliona dolara u imovini, od čega su 225,8 miliona bili kripto imovina i investicije.

Novograc, koji je prošle godine osnovao Galaxy Digital, želi da izgradi trgovačku banku na institucionalnom nivou za blokčein i kripto industriju. Da bi se kompanija registrovala na kanadskoj TSX berzi, kanadski regulatori zahtevaju da kompanije objavljuju finansijske izveštaje. Novograc je rekao u izjavi:

"Veoma sam ponosan na napredak koji smo ostvarili od početka godine, sastavili smo tim svetske klase sa dubokim institucionalnim i stručnim znanjem i napravili smo značajne korake u skaliranju četiri naših osnovnih linija poslovanja."

Galaxy Digital nedavno je vodio rundu prikupljanja sredstava za kripto startap Blockfi, vrednu 52,5 miliona dolara. Sa novom investicijom, Blockfi će, kako se izveštava, moći da proširi svoj biznis u nove jurisdikcije i podrži više kriptovaluta.

Ranije ovog meseca, Majk Novograc predviđao je da je masovno usvajanje kriptovaluta i blokčeina "udaljeno još pet do šest godina." Novograc je rekao da je jedna od glavnih prepreka koje sprečavaju šire usvajanje povećanje "troškova tehničkog talenta", kao i sumnje konvencionalnih investitora, koje su povećane zbog nepostojanja “jasnog presedana za finansijsku industriju”.

 

Pripremio: Aleksandar Bondžulić