Prvoaprilska šala od strane Coinmarketcap-a koji je dodao na svoju listu "Lambo" valutu - jedan Lambo vredi 200.000 dolara - samo je još jedna u nizu šala u kripto zajednici o cilj pretvaranja kriptovaluta u Lambordžini.

Sajt "When Lambo?" - fraza opisana na sajtu kao "verovatno najčešće korišćena fraza u kripto univerzumu, odmah pored "When Moon?" - pokazuje kripto investitorima izmišljeni datum kada će moći da kupe Lambordžini Aventador čija je vrednost 200.000 dolara.

Posetom sajta, unesite bilo koju količinu po vašem izboru od 50 ponuđenih kriptovaluta, a zatim pritisnite "When Lambo?" da vidite kada ćete moći da priuštite automobil.

WHEN-LAMBO

Sajt radi koristeći "specijalnu formulu" zasnovanu na prosečnoj ceni odabrane valute tokom protekle nedelje.

Novi kripto milioner Piter Sadington pomenuo je mejnstrim ideju o posedovanju Lambo-a zarađenog kriptovalutama prošle jeseni kada je navodno postao "prva osoba koja je kupila Lambordžini Huracan sa bitkoinom" - sudeći po njegovom jutjub videu koji opisuje kupovinu.

Međutim, nije svaki kripto investitor obožavetelj pretvaranja kripta u blistave skupe predmete - suosnivač Itirijuma (ETH) Vitalik Buterin na prvom mestu, je javno iskazao svoje negodovanje, kao i da mu se ne dopada lambo trend u kripto zajednici.

Vitalik Buterin & LAMBO

U decembru ove godine, Cointelegraph je izveštavao o prisustvu "kripto lambordžinija" na Blockshow Azija 2017 predstavljen od strane BitCar-a, lambo predstavlja njihovu viziju za "Frakciono vlasništvo egzotičnih automobila".


 

Pripremio: Bojan Zečević