TeslaWatt je lociran u planinama severne Nevade (Sierra Nevada) na izuzetno dobroj klimatskoj lokaciji za rudarenje kriptovaluta. Izrazito suva klima, nadmorska visina od 1524 metara i prosečna godišnja temperatura od nešto iznad 10 stepeni celzijusa omogućavaju izuzetno pogodne uslove za rudarenje. Za vreme leta, hlađenje u data centru je moguće uz pomoć osvežavanja vazduha vodom. Ovakav sistem hlađenja donosi značajnu uštedu novca u odnosu na standardna rešenja hlađenja korišćenjem električne energije ili produvavanjem kako je uobičajena praksa u data centrima za rudarenje.

Sedište TeslaWatt-a u Nevadi

TeslaWatt ima tim u Srbiji koji omogućava nesmetan rad 24/7 uz pomoć nadzora i podrške na daljinu. Sa timom u Evropi, TeslaWatt ima prednost u odnosu na druge ponuđače usluga u Severnoj Americi, Kanadi i svetu zbog nižih operativnih troškova i to omogućava da cena usluge bude izuzetno povoljna. Na opadajućem tržištu efikasan data centar je presudan faktor da bi se rudarenje kriptovaluta nastavilo.

Trenutni kapacitet usluga je 2,5 MW i očekuje se proširenje kapaciteta za još 2,5 MW u prvom kvartalu 2019. godine.

Oko milion uređaja sa kojima se rudari bitkoin je isključeno sa mreže u poslednjih 6 meseci dok u TeslaWatt-u gotovo ni jedan uređaj nije isključen i još uvek se nastavlja ekspanzija.