Platforma za kriptovalute Celsius Network objavila je u saopštenju za medije podijeljenim sa Cointelegraph-om da je 12. novembra dostigla ukupno 4,25 milijardi dolara u pozajmicama.

Celsius je dostigao 4,25 milijardi dolara kripto pozajmicama od početka svoje aktivnosti u julu 2018. izračunato po trenutnim cenama bitkoina (BTC), što je povećanje od 93% u odnosu na 2,2 milijarde dolara prijavljenih 1. avgusta 2019. godine.

Kreditna mreža koja se brzo razvija

Kompanija je takođe saopštila da su depoziti klijenata i obezbeđenja od kredita pod upravljanjem iznosili 450 miliona dolara, što predstavlja povećanje od 50% u odnosu na 300 miliona dolara 1. avgusta ove godine.

Štaviše, Celsius takođe otkriva da je svojim korisnicima platio 5 miliona dolara kamate ili 66% više od tri miliona dolara plaćenih 1. avgusta. Generalni direktor kompanije Aleks Mašinksi je rekao:

"Celsius vraća 80% kamate na kredite našim štedišama bez minimuma, ograničenja, naknada ili kaznenih bodova - naš neverovatan rast pokazuje da postoji velika potražnja za kreditnim platformama koje na prvo mesto postavljaju potrebe štediša."

Kompanija takođe tvrdi da ima preko 50.000 korisnika iz preko 150 zemalja i da je među njenim kupcima preko 150 institucija.

Industrija koja se brzo razvija, ali nereguliše

Najnoviji podaci pokazuju da industrija zajmova u kriptovalutama brzo raste. Pored toga, nedavno objavljeni izveštaj za treći kvartal objavljen od strane institucionalne firme za pozajmljivanje digitalnih dobara Genesis Capital je otkrio da je platforma dodala 870 miliona dolara novih izvora tokom kvartala.

Ipak, još uvijek postoje određene neizvesnosti u vezi s načinom regulisanja kreditiranja kriptovalutama. Kao što je nedavno objavio Cointelegraph, svetski regulator za bankarstvo Bazelski komitet za nadzor bankarstva trenutno proučava koliko kapitalni zajmodavci treba da drže u kriptu da bi pokrili rizike nastale poslovanjem s kriptovalutama.