Kripto hardver novčanik kompanija Ledger najavila je otvaranje nove filijale u Hong Kongu, navodi se u saopštenju za medije koje je podeljeno sa Cointelegraph-om u sredu, 31. oktobra.

Jedan od vodećih proizvođača kripto novčanika sa sedištem u Parizu i San Francisku, Ledger takođe otkriva da je postavila Benjamina Sunga za čelnika azijsko-pacifičkog regiona (APAC), odgovornog za sve operacije Ledgera koje se održavaju u regionu. Sung je bivši generalni direktor američke korporacije za finansijsku analitiku S&P Global.

Ledgerov predsednik Pascal Gauthier je dalje objasnio da će Sung pomoći kompaniji da monetizuje svoje mogućnosti u APAC regionu:

"On donosi ogromno iskustvo i stručnost u regionu, što će pomoći Ledgeru da iskoristi buduće mogućnosti. APAC je ključno tržište koje je videlo povećanu potražnju. Sa Benjaminom na čelu, uvereni smo da možemo da obezbedimo vrhunsku bezbednost za potrošače i finansijske institucije kako bi zaštitili svoje kripto imovine."

Pre nedavnog objavljivanja, Ledger je zajedno sa softverskim provajderom za kriptovalute Blockchain.com otkrio da pokreće hardver koji je u potpunosti kompatibilan sa blokčein novčanikom. Prema objavljenom izveštaju, kompanije žele da ponude "odgovarajuću alternativu" za skladištenje kripta van mreže (offline) za 30 miliona korisnika.

U januaru, Ledger je uspeo da podigne 75 miliona dolara u B ciklusu finansiranja na čelu sa evropskom kompanijom za ulaganje kapitala Draper Esprit. Prikupljen iznos je najveća ne-inicijalna ponuda novčića (ICO) jednog kripto startapa, nakon prikupljenih 7 miliona dolara serije A u 2017. godini.

Kao što je Cointelegraph pisao u julu, Ledger je privukao interesovanje tehnoloških kompanija poput Samsung-a, Google-ovih podružnica GV i Siemensa, nakon što je kompanija uspela da proda više od milion hardverskih kripto novčanika tokom 2017. godine, zaradivši profit od 29 miliona dolara.

Nedavno su zvaničnici Hong Konga otkrili planove za uvođenje kripto regulative. U junu je Komisija za hartije od vrednosti i fjučersa u Hong Kongu navela da regulator nastavlja da "nadgleda" kripto i ICO projekte, "intervenišući kada je to potrebno". Predsednik SFC-a je ranije ovog meseca izjavio lokalnom listu da nadzorni organ planira da uspostavi zakonski okvir za kripto imovinu.

 

Pripremio: Nikola Mosurović