Njujorška brokerska platforma i platforma za trgovinu kriptovalutama Tagomi Holdings prikupila je 12 miliona dolara u svom najnovijem krugu finansiranja od strane investitora, uključujući fondaciju Paradigm koju finansira Univerzitet Jejl, prema saopštenju kompanije od 4. marta.

Tagomi, koji sada ima ukupna sredstva od 28 miliona dolara nakon lansiranja u decembru 2018. godine, takođe je uvrstila giganta kripto sektora Pantera Capital svojoj listi investitora.

Kompanija nudi bitkoin (BTC), itirijum (ETH) i druge altkoine za trgovinu, zajedno sa proizvodima prilagođenim institucionalnim investitorima, kao što su interfejs za upravljanje portfoliom i API za programsko trgovanje.

„Uzbuđeni smo što možemo da se udružimo sa investitorima koji su iskusili iz prve ruke frustracije oko nedostatka infrastrukture i radimo na zajedničkoj viziji izgradnje robusne tehnologije treće generacije, tako da klijenti mogu da se fokusiraju samo na razvoj svojih strategija“, Greg Tusar, ko-CEO Tagoma i bivši izvršni direktor Goldman Sachs-a, naveo je u saopštenju za medije.

Kripto platforma je ranije dobila podršku od suosnivača PayPal-a Petera Thiela, dok je Tagomi sada težio da olakša ulazak i izlazak na tržište za sve veći broj investitora.

U razgovoru za Bloomberg u intervjuu objavljenom u ponedeljak, Tusar je ukazao na složen proces uključivanja i podržavanja nastajućeg tržišta. Naveo je:

"Mislim da je jedan od izazova za institucije bio što morate sami da sastavite sve delove."

Ranije danas, Cointelegraph je izvestio o tome kako je platforma Bakkt, kako se izveštava, sklopila ugovor sa Starbucks-om i očekuje da će veliki lanac kafeterija povećati promet na platformi.

 

Pripremio: Nikola Mosurović