Nedavna analiza pokazuje da je Nano Ledger hardverski novčanik za kriptovalute bio najpopularnija onlajn kupovina u Nevadi tokom sezone praznika 2017. godine, prema istraživanju Earny-eve aplikacije za zaštitu cene, objavljeno 19. Marta.

Earny-ev uzorak od 100 miliona onlajn kupovina u celoj državi između novembra 2017. i februara 2018. godine pokazao je da  je stanovništvo Nevade favorizovalo Nano Ledger S, jednog od lidera među hardverskim novčanicima, zajedno s Trezorom i Keepkey-om.

 

Earny's state-by-state data

Hardverski novčanici bezbedno čuvaju privatne ključeve korisničkih kripto sredstava van mreže, za razliku od sistema za skladištenje na mreži, čime se štite od sajber napada.

Ushićenje stanovnika Nevade kriptovalutama razlikuje ih od drugih država po prazničnim idejama, kao što je indijansko lečenje glinom, koje je najpopularnije u Konektikatu i elekronska igra Duck hunting u Kanzasu.

Earny-evi objavljeni podaci su isključili pametne kućne uređaje i deterdžente, konstantno najpopularnije praznične predmete u svakoj državi.

Nevadine prijateljske politike vezane za poreze i kriptovalute uključuju zabranu lokalnih blokčein poreza i priznanje za pametne ugovore i digitalne potpise iz 2017. godine.

Koliko daleko šira američka kripto korisnička baza dobija na popularnosti, predmet je nedavne debate, kako je Cointelegraph izvestio 28. marta.

U međuvremenu, podsticaj za regulativu na saveznom i državnom nivou hvata zamajac. Nedavno nedeljno saslušanje u Vašingtonu u organizaciji Komisije za hartije od vrednosti i Komisije za trgovanje robnim fjučersima bilo je posvećeno kripto-regulativi i pokrivalo je virtuelne valute, ICO i blokčein.


 

Pripremio: Nikola Mosurović