Kripto kompanija Curv udružila se sa osiguravajućim društvom Munich Re kako bi obezbedila pokrivenost od 50 miliona dolara, navodi se u saopštenju za medije 10. maja.

Ovo novo osiguranje je osmišljeno tako da pokrije sve slučajeve u kojima je haker bio u mogućnosti da dobije pristup Curv-ovim ili sredstvima klijenata, gde bi obe strane bile potrebne za potpisivanje nedozvoljene transakcije. Kao što je navedeno u saopštenju za medije:

"Čak i u ekstremnom scenariju gde su sredstva obe strane nekako bila istovremeno kompromitovana i transakcija pokrenuta izvan politike firme, osiguranje Curv-a bi pokrilo gubitke."

Jedna značajna osobina Curv-ovih kripto novčanika jeste da oni ne koriste privatne ključeve, što je uobičajen način da korisnik pristupi svojim šifrovanim podacima. Adrian Bednarek, viši analitičar za bezbednost u Independent Security Evaluators (ISE), nedavno je otkrio da takozvani “blokčein bandit” krade itirijum (ETH) od korisnika sa slabim privatnim ključevima, za koje je Bednarek rekao da su “korisnički ID i šifra u isto vreme”.

Nasuprot tome, Curv koristi MPC (multi-party computation) protokole koji se ne oslanjaju na samo jednu kombinaciju korisničkog imena/lozinke (privatni ključ) za pristup podacima. Curv takođe nudi jedan novčanik za sve namene, a ne posebne oflajn ili onlajn novčanike.

Kao što je nedavno objavio Cointelegraph, glavna američka berza kriptovaluta Coinbase nedavno je objavila svoje osiguranje za onlajn novčanik, koje može pokriti do 255 miliona dolara u slučaju gubitka zbog zlonamernih aktivnosti.