Berza kriptovaluta IronX je pokrenula inicijalnu ponudu novčića (ICO) u kojoj je prikupljeno 26 miliona dolara, prenosi Fintech Times 4. aprila.

IronX je regulisana trgovačka platforma koja je zajednički osnovana od strane digitalne trgovačke kompanije IronFX i EmurgoHK, developera devete najveće kriptovalute po tržišnoj kapitalizaciji, Cardano (ADA) u oktobru prošle godine.

Korisnici IronX sada mogu da trguju u fiat valutama kao što su američki dolar, evro i japanski jen, kao i sa kriptovalutama. Berza podržava bitkoin (BTC), itirijum (ETH), pumaPay (PMA), ADA, EOS, lajtkoin (LTC), NEO, stelar (XLM), ripl (XRP), tezos (XTZ), i berzin izvorni token IRX.

Pre trgovanja, korisnici će morati da se registruju na platformi i da proslede odobrenje za Know Your Customer (KYC) proceduru. Nakon toga, navodno će automatski da dobiju 10 IRX-a. Kako se izveštava, berza će kasnije da doda više navedenih kriptovaluta i karakteristika.

Kako je Cointelegraph izvestio ranije ove nedelje, ICO analitički sajt TokenData otkrio je da je u prvom kvartalu 2019. godine, preko ICO-a prikupljeno oko 118 miliona dolara, što je preko 58 puta manje od 6,9 milijardi dolara prikupljenih u istom periodu 2018. godine. U izveštaju se navodi da je od 2.500 projekata koje je TokenData pratio od 2017. godine samo 45% uspešno prikupilo novac.

U februaru, istraživanje institucionalnih investitora koje je sproveo Global Blockchain poslovni savet (GBBC) otkrio je da 19 % veruje da će digitalna sredstva da budu redovno investirana i da će njima da se trguje do 2021. godine. Prema istraživanju, 41% veruje da će institucionalni investitori ući samo u ICO sektor u narednih pet godina, iako je 23% reklo da ne vidi investicioni potencijal unutar ICO tržišta.

 

Pripremio: Nikola Mosurović