Najveća kripto berza OKEx je objavila da je odlučila da ne ukine bitkoin satoshi vision (BSV) u nizu tvitova objavljenih 16. aprila.

OKEx je trenutno na prvom mestu na CoinMarketCap-u po obimu trgovanja, sa prometom od 1,3 milijarde dolara u toku 24 sata.

Prema objavi, berza je potvrdila da BSV trenutno ne ispunjava kriterijume za ukidanje i uklanjanje sa OKEx-a nakon što je pregledala njegov tehnološki razvoj, likvidnost i usklađenost. Poslednji tvit objašnjava navedeni razlog iza ove odluke:

"Kao neutralna platforma, OKEx poštuje napore svih timova u unapređenju bitkoin tehnologije i nema sklonosti ka određenim tehničkim pravcima."

Kako je juče saopštio Cointelegraph, Binance je zvanično saopštio da će ukloniti BSV sa svoje liste početkom naredne nedelje.

Neki korisnici su tvrdili da je odluka OKEx-a da zadrži BSV možda pod uticajem nedavne objave OKEx-ovog partnerstva sa Džek C. Liuom, osnivačem kripto novčanika RelayX, u cilju pokretanja berze na bazi BSV-a.

Komentari na Tviteru na postu OKEx-a su podeljeni između korisnika koji tvrde da je neutralnost dobrodošla iz ugla berze, i korisnika koji insistiraju da BSV treba da bude uklonjen sa platforme.

Binance-ova prvobitna odluka o izuzimanju je došla nakon što je Kreg Rajt, kreator ovog altkoina, objavio nagradu od 5.000 dolara u BSV-u za informacije o identitetu Hodlnauta, korisnika Tvitera koji stoji iza inicijative Lightning Torch. Rajt je navodno bio motivisan anonimnim Tviter korisnikom koji ga je nazvao prevarantom i optužio ga za lažne tvrdnje da je on misteriozni tvorac bitkoina (BTC), Satoši Nakamoto.

Generalni direktor Binance-a, Čangpeng Žao je upozorio da će ukloniti altkoin ako Rajt ne promeni njegovo ponašanje, i istakao je da veruje Hodlnautovoj izjavi: "Kreg Rajt nije Satoši."

Nakon uklanjanja od strane Binance-a, kripto berza ShapeShift je takođe odlučila da ukloni kriptovalutu, a Kraken je sledeći koji razmatra tu mogućnost.

U vreme pisanja, BSV je u padu za 21% na dan i 29% na nedeljnom nivou, a trguje se za oko 56,36 dolara.