Kripto zajmodavac iz San Franciska, Dharma je odlučila da zaustavi nove depozite i pozajmice na svojoj platformi.

Dharma je svoju odluku objavila u seriji zvaničnih objava na Tviteru 7. avgusta. Njihov drugi tvit u seriji glasi:

“Za sada obustavljamo nove depozite i zajmove u Dharma-i. Ukoliko imate postojeći depozit ili zajam kod Dharma-e, i dalje ćete moći da pristupite svom nalogu i imaćete mogućnost da povučete sva sredstva koja trenutno nisu zaključana.”

Iako se ne pružaju bilo kakve dodatne informacije, Dharma je u daljim objavama uveravala javnost da su “radili naporno na poslu” i da će “naredno poglavlje ove priče biti uzbudljivo”.

Lansiranje Dharma-e

Dharma je relativno mlada kompanija. U februaru je kompanija prikupila 7 miliona dolara od investitora poput Coinbase Ventures-a. Block Crypto je naznačio da će sredstva ići za Lever, platformu dizajniranu da podrži trenutne margin kredite za kripto trgovce i velike investitore.

Šef marketinškog tima Dharma Labs-a, Maks Bronstin, je isticao prednosti Lever-a:

“Investitori mogu da uzmu zajmove vezane za različite imovine u samo nekoliko sekundi, zajmoprimci mogu slobodno premestiti svoju glavnicu gde god žele, a što je najvažnije, sve ovo se može učiniti sa skoro polovinu troškova koje nude tradicionalni zajmodavci.”

Kao što je ranije izvestio Cointelegraph, Dharma je pokrenula svoju uslugu pozajmljivanja u javnom okruženju u aprilu. U najavi su iz Dharma-e rekli da je njihova usluga kompatibilna sa bilo kojim novčanikom, ali da su trenutno dostupni samo iter (ETH) i stejblkoin DAI. Krajem maja, Dharma je objavila da je dodala podršku za stejblkoin USDC, koji je vezan za američki dolar.