Kako se izveštava, kompanija za rudarenje kriptovaluta Argo Blockchain povećava svoju heš stopu dok kompaniji raste cena akcija.

Agresivno širenje rudarskih operacija

Izveštaj ProactiveInvestors od 27. avgusta navodi da Argo Blockchain proširuje svoje rudarske kapacitete nakon što je cena akcija zabeležila nagli rast u poslednjim mesecima. Prema navodima iz izveštaja, kompanija ima u svom vlasništvu 7.025 mašina koje uglavnom koriste za rudarenje bitkoina (BTC), ali je već naručila još hardvera.

Ovog meseca Argo je potpisao ugovor o povećanju svojih kapaciteta za električnu energiju za 357%, što bi bilo dovoljno za napajanje dodatnih 15.000 mašina. Toliko mašina bi trebalo da obezbedi heš stopu od 1.360 petaheša i učinilo bi kompaniju najvećim rudarom na javnoj listi.

Unosan poduhvat

U julu je Argo izrudario 163 bitkoina u vrednosti od 1.655 miliona dolara. Generalni direktor kompanije Majk Edvards je prokomentarisao razvoj:

“Ova oprema je veoma važna jer utrostručujemo svoje rudarske kapacitete u naredna dva tromesečja bez značajnog povećanja troškova.”

Akcijama kompanije se trguje na Londonskoj berzi pod oznakom ARB i cena je 9,75 funti. Cena akcija se od početka maja utrostručila, prema podacima Google Finance-a.

Kako je Cointelegraph izvestio prošle nedelje, heš stopa Bitkoin mreže je zabeležila još jednu rekordnu vrednost 19. avgusta, prema podacima sa Blockchain.com-a.