Dapper Labs, razvojni tim koji stoji iza najčešće korišćene blokčein aplikacije CryptoKitties, je prikupila 15 miliona dolara u drugoj rundi finansiranja, prenela je novinska agencija PR Newswire 1. novembra.

Nova finansijska injekcija če pomoći Dapper Labs-u sa sedištem u Kanadi da proširi svoje usluge na lokalnom i globalnom nivou, kao i da se bave problemima infrastrukture i da unaprede usvajanje tehnologije distribuiranog registra (DLT). Prema saopštenju za medije, kompanija planira da osnuje podružnicu u SAD na čelu sa ljudima koji su rukovodili komanijama za video igre Unity i Disney.

Drugu rundu finansiranja je sprovela kompanija preduzetnog kapitala u vlasništvu porodice Rokfeler - Venrock. Interesovanje su pokazale i druge kompanije preduzetnog kapitala kao što su Guglova podružnica GV i Samsung-ova Samsung NEXT. U novoj rundi su učestvovali i postojeći investitori kao što su Andresen Horovitz, Union Square Ventures, Digital Currency Group-a i drugi. Do danas, u Dapper Labs je ukupno uloženo 27,85 miliona dolara.

Pokrenuta u novembru 2017, CryptoKitties je jedna od vodećih decentralizovanih aplikacija (DApps) i navodno je najčešće korišćena blokčein aplikacija izvan polja kripto trgovine. Kripto-kolekcionarsku video igra je kreirao Aksion Zen.

U saopštenju se navodi da je na platformi ažurirano više od 3,2 miliona transakcija.

U martu 2018. godine, CryptoKitties je prikupio 12 miliona dolara u finansijskoj rundi koju je predvodio Andresen Horovitz i Union Square Ventures, koji su investirali i u kripto berzu Coinbase.