Hakovana novozelandska berza kriptovaluta Cryptopia će ponovo da počne sa radom sledećeg ponedeljka, potvrdili su zvaničnici na društvenim mrežama 26. februara.

U seriji ažuriranja, Cryptopia je otkrila da će njena dva osnivača da se vratite u kompaniju kako bi pomogli u vođenju operacija i kako bi unapredili njenu strukturu.

Policija je formalno odobrila pristup za nastavak trgovanja sredinom februara, ali je naknadno obaveštenje od strane zaposlenih impliciralo da još nije moguće započeti obradu korisničkih zahteva.

Čini se da je ovo sada izmenjeno.

"Cilj nam je da se sajt Cryptopia ponovo otvori do ponedeljka", navodi jedan tvit.

Hakeri su ukrali kriptovalute vredne milione dolara iz Cryptopia-e u januaru. Od tada je pokrenuta međunarodna policijska istraga, sa berzom koja sada to otkriva da je napad u najvećem broju slučajeva, iznosio nešto manje od jedne desetine njene imovine.

"Nastavljamo da radimo na proceni uticaja koji je nastao kao rezultat haka u januaru", navodi se u još jednom tvit-u.

"Trenutno smo izračunali da je u najgorem slučaju ukradeno 9,4% našeg ukupnog fonda."

Novozelandska policija tek treba da komentariše situaciju nakon što je objavila najnovije informacije o istrazi ranije ovog meseca. U to vreme, policija je bila sigurna da je postignut napredak, dok su komentatori suprotno tome sumnjali u njihovu sposobnost da pronađu hakere.

Očekuje se nastavak ažuriranja procesa.

 

Pripremio: Nikola Mosurović