Novozelandska kripto berza Cryptopia je obnovila trgovinu 40 kripto parova, navodi se u tvitu kompanije 18. marta.

U njihovoj objavi, kompanija je najavila da će nastaviti trgovinu 40 kripto parova koji su sada označeni kao bezbedni. Dalje navode da će nastaviti da proširuju ovu listu. Ova novost dolazi nakon nedavne objave berze da planiraju da ponovo otvore trgovinu na njihovoj platformi do kraja marta, nakon poznatog hakerskog napada sredinom januara.

U januaru, Cryptopia je obustavila svoje usluge nakon što su uočili hakerski napad koji je navodno “doneo ogromne gubitke”. Platforma je prvobitno obavestila korisnike da prolaze kroz neplanirano održavanje servera, nakon čega su zvanično priznali da se desio napad.

Nakon prvobitnih izveštaja o hakerskom napadu, pojavili su se dokazi koji su pokazali da su hakeri prebacili kripto sredstva iz berze tek nakon dve nedelje.

Kao što je prethodno saopšteno, suosnivač berze Cryptopia Rob (Heks) Davson je izjavio da će kompanija ponovo pokrenuti svoj vebsajt u read-only formi (nije moguća interakcija korisnika) 5. marta. Međutim platforma je pokazala bilans kakav je bio 14. januara 2019. godine, datum hakerskog napada. Berza je objasnila da se vebsajt može koristiti kako bi se resetovala lozinka i podaci za dualnu autentifikaciju, što je ujedno i prioritetno pitanje kada je u pitanje podrška klijentima u trenutnoj fazi.

Heks je takođe naveo da će korisnici koji su izgubili svoje kriptovalute biti u mogućnosti da vide odeljak pod imenom “Isplata na vašem računu za sledeće novčiće”. On je objasnio da podaci o transakciji (TXIDs) za povlačenje sredstava neće postojati na mreži, ali uključuju detalje o tome kako je novčić pogođen tokom napada.

Današnji tvit je izazvao mešovitu reakciju kripto zajednice, sa nekim korisnicima koji su pozdravili povratak kompanije, dok su drugi optužili berzu za trgovinsku manipulaciju:

“Cryptopia manipuliše trgovinom do neke mere, oni otvaraju trgovinu sa novčanicima koji su oflajn bez ikakvog obaveštenja.”

Drugi korisnik je rekao:

“O čemu pričate? Uzeli ste moj BTC i video sam istoriju isplate: INTERNA ISPLATA: 19. Marta 2019…. Želim moj BTC nazad!!!!!!!”

 


Pripremio: Marko Mihajlović