Grant Thornton, firma koja je likvidirala hakovanu novozelandsku berzu kriptovaluta Cryptopia-u, je razgovarala sa programerima platforme o tome kako je najbolje da se to učini.

Grant Thorton cilja na "kolaboraciju"

Prema mejlu Grant Thornton-a od 23. septembra, njegovi rukovodioci planirali su da sprovedu mrežni sastanak za programere 7. oktobra. Mejl glasi:

„S obzirom na obim, složenost i jedinstvenu prirodu situacije u Cryptopia-i, poželjno je razviti kolaborativni odnos sa zajednicom programera.“

Ovaj potez predstavlja poslednji korak u nadoknadi klijenata berze, koji su nakon haka prošlog januara ukupno izgubili oko 4,2 miliona dolara.

U avgustu su već bile u toku pripreme za utvrđivanje vlasništva nad novčanikom, a proces likvidacije se ipak suočio sa raznim preprekama.

„Pozitivna poruka“

Prema rečima Grant Thornton-a, sastanak u utorak je trebao da objasni programerima postupak likvidacije i zatražiti pomoć u daljem postupku. U mejlu navode:

„Verujemo da je angažman od vitalnog značaja za ukupni uspeh likvidacije i pozitivna poruka za kripto zajednicu uopšte.“

Hak je nešto manji po obimu od ostalih zabeleženih u  2019. godini. Binance je automatski nadoknadio korisnicima 41 milion dolara ukradenih u maju, dok kanadska platforma QuadrigaCX ima gubitak od blizu 200 miliona dolara.