Nedavno hakovana kripto berza Cryptopia je ponovo aktivirala sajt, ali samo u formatu za čitanje, uz vraćanje korisničkih bilansa na stanje od pre haka, navodi se u tvitu berze 5. marta.

Nakon prošlonedeljne najave da će sajt biti lansiran 4. marta, Cryptopia je neznatno odložila ponovno pokretanje za utorak, 5. marta.

U najnovijoj seriji tvitova, Cryptopia je potvrdila da će koristiti stanja na nalozima korisnika od 14. januara kao osnovu za dalje obračunavanje duga prema korisnicima.

Berza je izvestila da finalizira proces obeštećenja za pogođene korisnike, planirajući da uskoro objavi više detalja. Za sada, Cryptopia je preporučila korisnicima da resetuju svoje lozinke i dvofaktorsku autentikaciju.

Nakon haka od 16 miliona dolara sredinom januara, Cryptopia je i dalje ostala u režimu održavanja nakon što je novozelandska policija saopštila da je berza spremna za nastavak rada 13. februara. Odgovarajući na vesti, Cryptoptia je objasnila da nije u mogućnosti da nastavi sa trgovanjem dok berza ne ustanovi gubitke i dok se ne pobrine da su bilansi u potpunosti sigurni.

Nakon početnih izveštaja o haku sredinom januara, pojavili su se dodatni dokazi da su hakeri izvlačili kriptovalute iz berze i dve nedelje kasnije.

3. marta, Ryo (RYO), kripto projekat izveden iz Monera (XMR), objavio je post koji tvrdi da bi greška u softveru Monero novčanika mogla da omogući lažne depozite na kripto berzama. Ovaj propust, koji bi trebalo da bude ispravljen u narednom izdanju, bi mogao potencijalno da omogući hakerima da lažiraju depozite proizvoljne vrednosti u XMR-u na berzi.