Digitalna valuta Deš je imala svoju prvu konferenciju prošlog vikenda u Londonu. Konferenciju je finansirao dešov sistem trezora, gde se projekti finansiraju pomoću blokčeina. Deo svake blokovske nagrade se zadržava za finansiranje takvih predloga, ako vlasnici digitalne valute glasaju za.

Više od petsto ljudi je bilo prisutno, a skoro 1000 njih je gledalo prenos događaja uživo. Prezenteri su obuhvatili sve aspekte deša, uključujući i predstojeće ažuriranje Evolušna (Evolušn omogućava besprekornu integraciju deš plaćanja u bilo koju veb prodavnicu ili aplikaciju bez potrebe za kompleksnom infrastrukturom). Iz Wirex-a, bitkoin debitna kartica, su najavili da će deš u potpunosti integrisati u svoju platformu.

 

Planovi za budućnost

Rajan Tejlor, generalni direktor Dash Core-a, nagovestio je partnerstva koja će biti objavljena u narednih nekoliko meseci:

  • Globalni brokerski servis sa besplatnim bankarskim transferima
  • Nove integracije sa menjačnicama
  • Deš će imati pristup za 20 novih tradicionalnih valuta
  • Još proizvođača bankomata
  • Integracija sa nekoliko maloprodajnih lanaca trgovina
  • Integracija sa zdravstvenom zaštitom

Nekoliko detalja je saopšteno i Tejlor je spomenuo da će se uskoro pojaviti pisano saopštenje.

Nenametljivo

Rajan Tejlor je protivnik svega što može da podseti na hajp. Nedavno su osnivač Ivan Dufild i Tejlor napisali otvoreno pismo deš zajednici. Kao odgovor na ponovljene predloge za korišćenje nedodeljenih budžetskih sredstava za marketing, Tejlor je izjavio:

“Bilo koja dobit od ove vrste reklama bi bila privremena. Čim se reklama ukloni, veštački priliv investicija bi se smanjio prateći pad cene. Divljanje cene na gore i na dole bi u stvari ometalo uslužnost deša kao valute, tako da direktno deluje protiv naše navedene misije i vizije. Podstičemo zajednicu da uzme u obzir dugoročniji pogled na svoja ulaganja i da se uzdrži od hajpa novčića...već postoji mnogo takvih u sektoru.”

Tejlor je dosledno podržao nenametljiv pristup jer deš nastavlja da gradi svoj ekosistem i ažurira Evolušn. Nije iznenađujuće da Dash Conference 2017 nije imala neku pompeznu izjavu. Sve važne vesti u budućnosti će biti objavljene putem saopštenja za štampu, a ne na konferencijama.