Majkl Sajts, marketing menadžer za decentralizovano rešenje plaćanja Dash, najavio je da će Dash Explorer biti ažuriran na Insight 7. januara 2020. godine.

U blogu 4. decembra, Sajts je objasnio da je Dash doneo internu odluku da ažurira trenutni explorer.dash.org, koji je zasnovan na Abe aplikacijskom programskom interfejsu (API). Navodno je stari API „zastareo i ima ograničenu funkcionalnost u odnosu na novi i poboljšani API, Insight.“

Insight je Dash bloklein eksplorer otvorenog koda koji će se koristiti za pisanje veb novčanika i drugih aplikacija kojima su potrebni napredniji blokčein upiti. Korisnicima pruža pogodan način za čitanje podataka iz Dash mreže kako bi sa njima mogli da grade sopstvene usluge.

Sajts je dalje objasnio da će ovo planirano ažuriranje uticati na sve korisnike, jer će promena API-ja iz Abe u Insight stvoriti razlike u osnovnom softveru. Shodno tome, Dash preporučuje korisnicima da nadograde svoju aplikaciju na Insight API kako bi se obezbedila buduća kompatibilnost.

Dash LatAm zajednica prestaje sa radom

Dash LatAm, organizacija koja je promovisala usvajanje kriptovalute Dash u Latinskoj Americi, najavila je krajem oktobra konačno zatvaranje operacija u osam zemalja i 20 gradova. Dash LatAm je prethodno bio aktivan u Kolumbiji, Venecueli, Peruu, Ekvadoru, Gvatemali, Brazilu, Španiji i Trinidadu i Tobagu.

Izvršni direktor Dash LatAm-a Džordž Doneli je rekao u to vreme da je Dash LatAm odlučio da se zatvori nakon što ostane bez finansiranja, što je dovelo do toga da Doneli otpusti oko 80 članova osoblja i prestane sa radom.

Dash se udaljava od južnokorejskih kripto berzi

U oktobru, kripto berza OKEx Korea je najavila prekid trgovanja dash-om na svojoj platformi, zajedno sa drugim novčićima, zbog regulatornih zabrinutosti. OKEx Korea je, kako se izveštava, dobio zahtev da prekine podršku transakcijama i preispita dash-ovo poštovanje “pravila putovanja” prema preporukama Radne grupe za finansijsko delovanje.

UPbit, najveća berza kriptovaluta u Južnoj Koreji po obimu trgovanja, već je delistovala dash u septembru zbog zabrinutosti zbog pranja novca. UPbit je navodno u izjavi navela: "Odluka da se prekine podrška trgovanju kripto-imovinom doneta je i da se blokira mogućnost pranja novca i priliva iz spoljnih mreža."