U intervjuu za Cointelegraph Evan Dafild, osnivač i vodeći programer Dash projekta, otkrio je da je Dash (ranije poznat kao Darkcoin) postigao dogovor sa Lamassu-om koji će uskoro na svojim bankomatima pored bitkoina nuditi i Dash.

Lamassu poseduje oko 40% svih bitkoin automata u svetu i lider je sa 26% udela u obimu transakcija preko automata.

Evan Dafild je rekao:

"Zaista smo srećni da objavimo da je Dash prva alternativa bitkoinu koju će podržati Lamassu. Ovo je veoma uzbudljivo, jer Lamassu ima oko 150 bankomata širom sveta."

Jedan od osnivača kompanije Deginner, Ira Miler, koji se bavi bitkoinom od 2011. godine, bio je ključan za dogovaranje ove saradnje. Evan Dafild je dodao:

"Uspeli smo da dogovorimo ovaj posao formiranjem strateškog partnerstva sa Deginner-om. Ira Miler ima tim sa velikim iskustvom u razvoju Lamassu sistema."

Deginner čini tim programera koji su fokusirani na blockchain tehnologiju.

Međutim, Evan je odbio da komentariše kada je upitan o potencijalu koji je Lamassu možda video u Dash-u. Ipak, dodao je:"Ja verujem da pokušavaju da podrže kriptovalute uopšte i da bi rado dodali još neke valute ako bi imali odgovarajuću tehničku podršku."

Na pitanje šta je još novo u Dash-u, Evan je rekao da je u planu "Dash Evolucija", sledeći korak u razvoju Dash projekta koji ima za cilj da Dash učini značajno lakšim za korišćenje.

Cointelegraph je zamolio i jednog od eksperata da prokomentariše ovu vest.

"Iz perspektive Dash-a, to što se može kupiti na automatu mu daje veći kredibilitet", prokomentarisao je Erik Gril, direktor CoinOutlet Inc. Sa stanovišta vlasnika automata, on misli da ideja možda zvuči ambiciozno, ali u praksi ne radi baš najbolje:

"Ponudili smo Litecoin i Dogecoin na našem automatu i zbunili korisnike. Vrlo je lako dodati druge kriptovalute na automatima, ali korisničko iskustvo time trpi. Bitkoin sam po sebi dovoljno zbunjuje nove korisnike, a kada počnete sa dodavanjem drugih kriptovaluta napravite totalnu konfuziju. Osnovna svrha automata je da se pretvoriti običan novac u neku kriptovalutu. Kada ste to uradili, lako je posle pretvoriti jednu kriptovalutu u drugu."