Decentralizovana kripto berza BHEX Exchange je zaključila rundu finansiranja vrednu 15 miliona dolara sa podrškom velikih berzi kao što su Huobi i OKCoin, prema saopštenju za javnost deljena sa Cointelegraph-om 29. novembra.

Po saopštenju, BHEX-ova nova runda finansiranja je sprovedena uz pomoć vodećih industrijskih igrača, uključujući Huobi Global, OKCoin, i Genesis Capital, među ostalima. BHEX-ova investiciona pretplata je navodno privukla preko 70 investicionih institucija, dok je Blue Helix izabrao 40 da učestvuje u prvom krugu investicija.


Pored berze digitalnih sredstva, kompanija pruža usluge čuvanja i servise čiščenja infrastruktura sa blokčein tehnologijom. BHEX će zvanično početi sa radom u narednih par dana.

BHEX berza tvrdi da je sigurnija i verodostojnija zbog svoje decentralizovane prirode. Čuvanje i uklanjanje sredstva na platformi biće upravljani i praćeni od strane zajednice kroz mehanizam konsenzusa BHOPS-a. BHEX dalje objašnjava:

“Prezicnije, skladištenje transakcija na blokčeinu, segmentacije "cold/hot"  novčanika, višeslojni potpisi i mehanizam konzensusa za obradu sredstva od strane zajednice. Rešenje koje pruži će omogućiti distribuirano upravljanje i nadzor sredstava dok će omogućiti nagodbe između korisnika (P2P).”

Decentralizovane berze rastu u popularnosti, zbog njihove navodno bolje sigurnosti i bolje organizacione strukture koja je više u sladu sa decentralizovanom načelu kripta. Ideja decentralizovanih berzi nije nova, platforme kao Waves DEX, Bitshares, NXT, CounterParty su prisutne već neko vreme.

Kao što je Cointelegraph prethodno objavio, Huobi Global-ova produžnica, Huobi Japan Holding Ltd, kupila je većinski udeo u japanski BitTrade — jedan od samo 16 regulisanih kripto berzi u zemlji. I Huobi i BitTrade zvaničnici imaju za cilj da razviju platformu radi proširenja svog globalnog dosega.

U septembru, OKCoin je proširio svoj token prema token trgovanje u 20 novih američkih država. Potpredsednik marketinga u OKCoin-u Džim Ngujen je izjavio da je berza sarađivala sa regulatorima u svakoj državi kako bi se pridržavala i federalnim i državnim zakonima.

Pripremio: Marko Mihajlović