Potražnja za pravnim stručnjacima sa znanjem o blokčein tehnologiji je visoka, kaže direktor Lindsey & Africa Brajan Burlant, koji regrutuje kandidate za advokatske kancelarije i pravna odeljenja. Vest je 17. aprila objavljena na portalu Law.com.

Prema Burlantovim rečima, advokatske firme imaju poteškoća da isprate potražnju za pravnicima iz blokčein i kripto industrije zbog nedostatka kandidata koji zaista razumeju ovu tehnologiju. Burlant je rekao da mnogi pravnici ulaze u kripto prostor iz regulatornih praksi ili vlade, gde su se posebno bavili praksama koje se odnose na kriptovalute.

Burlant je izjavio da je "za studente prava i one koji su u ranoj fazi njihove pravne karijere, povezivanje praktičnog poslovnog pristupa sa radnim razumevanjem tehnologije dobar potez". On je dalje savetovao da se studenti prava fokusiraju na blokčein, a ne na kriptovalute. Meri K. Jang, partner u Zeughauser Group-u, rekla je:

“Mislim da je blokčein sfera bila izuzetno popularna za advokate krajem 2017. godine, a onda se dogodio pad kriptovalute, a mnogi advokati koji su radili u kripto ili blokčeinu vratili su se tiho u ono što su radili ranije, kao Silicijumska dolina '90-ih.”

Jang je takođe naglasio da je značaj zakona o privatnosti znatno porastao, sa većinom globalnih i nacionalnih kompanija koje su u proteklih pet godina povećale kapacitete u sektoru privatnosti i sigurnosti podataka.

Globalni troškovi na blokčein sektor mogli bi iznositi skoro 2,9 milijardi dolara u 2019. godini, što je povećanje od 88,7% u odnosu na 2018. godinu. Finansijski sektor će navodno biti vodeća industrija u smislu potrošnje u razvoju blokčeina u ovoj godini. Predviđa se da će bankarstvo, hartije od vrednosti, investicione usluge i usluge osiguranja uložiti više od 1,1 milijarde dolara od ukupnih investicija u blokčein.

Pored toga, nedavna anketa koju je sprovela revizorska firma Velike četvorke KPMG otkrila je da većina poreskih i finansijskih rukovodilaca ne razmatra usvajanje blokčein tehnologije. Najmanje 60% ispitanika je izjavilo da bi želelo da u svojim kompanijama iskoristi blokčein da bi automatizovalo neke zadatke koji se ponavljaju. Ipak, 67% nije koristilo tehnologiju u to vreme, dok 27% nije bilo sigurno da li je njihova kompanija koristi.