Nemački deoničar i organizator tržišta hartija od vrednosti ‘Nemačka berza’ (DB), navodi da "ozbiljno" ispituje integracije kriptovaluta, izveštava Blumberg (23. maj).

U govoru na stručnom skupu, šef korisničke službe, proizvoda i tržišta kompanije Džefri Tesler je rekao publici da je kompanija bila zauzeta "razumevanjem" tehnologije koja se nalazi iza bitkoina pre nego što "krene napred" sa njom.

Napravljen je korak napred od prethodnih primedbi u martu, kada je Tesler ukazao da nestabilnost bitkoina sprečava DB da uđe u bilo koje povezano tržište u to vreme.

"Pre nego što krenemo napred sa bilo čim poput bitkoina, želimo da budemo sigurni da razumemo osnovu transakcija koja nije baš najlakša stvar za uraditi. Duboko smo u poslu sa tim" - naveo je Tesler ove nedelje.

Iako nisu navedena interesovanja niti planovi koji se tiču specifičnih bitkoin proizvoda, Tesler priznaje da DB "nije bio u istoj fazi" kao njegovi američki rivali CBOE i CME, koji su decembra prošle godine pokrenuli bitkoin fjučerse.

Eventualni debitant bi se zato verovatno fokusirao na slične proizvode.

"Želimo razumeti volatilnost i osigurati da klijenti budu usklađeni i svakako osigrati se da su i regulatori usklađeni", dodao je Tesler.

DB je već učestvovao u blokčein eksperimentima. U partnerstvu sa firmom za upravljanje likvidnošću HQLAx marta ove godine planirano je razvijanje blokčein platforme za pozajmicu hartija od vrednosti koristeći R3 Corda platformu.


 

Pripremio: Bojan Zečević