DigiFinex (Digital Asset Financial Exchange) je popularna kineska kripto berza koja se trenutno nalazi u Singapuru. Kompanija Digifinex Limited je registrovana na Sejšalima, kao i brojne druge digitalne platforme. Berza je posebno dizajnirana za azijsko tržište, ali postoji i verzija na engleskom jeziku. Nalazi se u vrhu liste najvećih kripto berzi prema obimu trgovanja na CoinMarketCap-u.

Neki ljudi sa pravom mogu da se zapitaju: “Zašto nikad nisam čuo za DigiFinex?” Izvršni direktor Ned Ki navodi da umesto da troše novac na marketing, kod njih depoziti imaju 100% pokrivenost u rezervama. Nikada ne koriste novac korisnika za druge poslove. DigiFinex troši veći deo svog budžeta na bezbednost koja je ključna za svaku berzu. Iz berze smatraju da “ukoliko se ne brinete o bezbednosti, onda radite za hakere”. DigiFinex je jedna od retkih berzi u svetu koja prati najviše standarde u reviziji (SOA).

DigiFinex je proslavila svoj prvi rođendan u decembru 2018. godine. U prethodnoj godini DigiFinex je od nepoznate prerasla u prvu jasno strukturisanu berzu koja se unapređuje u kontinuitetu. DigiFinex je zvanično puštena u rad u decembru 2017. U tom periodu, DigiFinex se uvek vodila maksimom - bezbednost pre svega. Samostalno je razvijala odgovarajuće trgovinske sisteme, vršila proveru IT bezbednosti, izolovala ‘hot’ i ‘cold’ novčanike, stvarajući bezbednu i stabilnu trgovinsku platformu.

Uprkos tome što su počeli od nule, DigiFinex je ostvario značajan napredak sa registrovanim korisnicima kojih ima više od 1 milion i više od 300.000 onih koji trguju iz preko 100 zemalja sveta, preko 500.000 preuzetih aplikacija, kumulativnim obimom transakcija koji iznosi više od 60 milijardi dolara i dnevnim obimom trgovanja koji iznosi više od 300 miliona dolara. Danas, DigiFinex je među deset najvećih berzi na CoinMarketCap-u, a u regionu Singapura je na prvom mestu. Do danas, DigiFinex ima više od 100 valuta u ponudi sa više od 100 digitalnih parova za trgovanje.

DigiFinex je u aprilu emitovao svoj ERC20 token pod nazivom DFT. U ovom trenutku DFT je na 1802 mestu na CoinMarketCap-u i vredi oko 0,13 dolara, a najvišu vrednost je imao u avgustu kada je vredeo više od 1 dolara.

DigiFinex ne zaboravlja sve korisnike koji je podržavaju i koji su zaslužni za poziciju u kojoj se trenutno nalazi. Kako bi pokazali svoju zahvalnost, pokrenili su niz slavljeničkih aktivnosti počev od 1. decembra 2018. Milion nagrada je podeljeno korisnicima. Prvo su nagradili stare i nove korisnike sa 10.000 DFT probnih tokena, zatim su delili 0,02 ETH-a za svaku uspešnu korisničku preporuku i na kraju pokloni u vidu BTC nagrada i milion crvenih paketića, slatkiša i mnoge druge aktivnosti kao zahvalnost lojalnim korisnicima.

Osim toga, neretko se dešava da u slučajevima kada je neophodna ručna obrada transakcije i korisnički servis pozove korisnika, operater bude Ned Ki. Ponekad osnivač DigiFinex-a radi kao operater u korisničkom servisu kako bi ostao blizak sa korisnicima.

“Mi dolazimo iz zajednice i to je naše jezgro”, navodi Ki.

 

Kreiranje naloga

Procedura registracije je tipična za sve berze, ali i ovde prvo morate da pročitate upozorenje o riziku koji se odnosi na nestabilnu prirodu kripto tržišta. KIneska berza koja se trenutno nalazi u Singapuru dodatno naglašava regulatornu nesigurnost koja okružuje kriptovalute. Dakle, da biste nastavili sa registracijom, morate potvrditi da ste pročitali upozorenje i da niste američki ili singapurski državljanin.

Kada to uradite, videćete tipičan obrazac za registraciju koji zahteva da popunite sve lične podatke. Berza ima opciju na engleskom jeziku, što znači da ne morate da koristite Google Translate kako biste se izborili sa “kineskim hijeroglifama”. Postoje dve opcije: možete se registrovati putem e-pošte ili telefonskim pozivom. Prva opcija je jedina za ne-kineske korisnike. Kada pružite sve neophodne informacije, kliknite na dugme “Get OTP” da biste primili verifikacioni kod u vašoj e-pošti (imate samo 60 sekundi za unos koda).

Čestitamo! Sada možete slobodno da koristite DigiFinex, ali vaš dnevni limit za povlačenje je 1 BTC dnevno. Da biste limit povećali na 50 BTC-a dnevno u obavezi ste da prođete kroz proces verifikacije.

Prva godišnjica DigiFinex-a je u znaku velikog timskog rada i saradnje. Za njihove korisnike, to je možda odskočna daska za ulazak u blokčein arenu. Kako bi poboljšali korisničko iskustvo, platforma će biti sa fokusom na proizvod, potvrđene podatke i marketinške događaje. Kao aktivna međunarodna berza digitalne imovine, snosi veliku odgovornost za dalju ekspanziju na globalnom nivou i promociju svojih usluge širom sveta. Nakon što je kripto berza Binance obavestila korisnike u Srbiji i Bosni i Hercegovini da njene usluge više neće biti dostupne u njihovim državama, DigiFinex se nameće kao logičan izbor.