Finansijska kompanija za digitalnu imovinu BitGo objavila je pokretanje “off-chain” usluge kliringa i poravnanja u saopštenju za javnost koje je objavljeno 14. maja.

Prema saopštenju, usluga će biti dostupna klijentima kvalifikovanog kastodiana BitGo Trust Company, a imovina se ne premešta iz kastodija, a navodno omogućava brzo, usklađeno i sigurno rešenje. Kompanija objašnjava da - pošto fondovi nikada ne napuštaju novčanik nadzornika - ovaj metod eliminiše rizik druge ugovorne strane:

"Do sada, u trgovini digitalnim imovinama, jedna strana je trebalo da preuzme sav rizik i da ima poverenje u druge ugovorne strane, a to zapravo ne funkcioniše za institucionalne investitore."

Osim toga, BitGo ističe da ovaj metod ne zahteva premeštanje sredstava iz “cold storage-a”, što pozitivno utiče na bezbednost. Na kraju, kompanija napominje da se nakon završetka poravnanja kripto imovina može otkupiti “on-chain”.

Kako je Cointelegraph objavio u aprilu, BitGo je dobio dodatnu bezbednosnu potvrdu od eksternog revizora nakon pregleda njegove usklađenosti.

U martu, Komisija za hartije od vrednosti Sjedinjenih Država pozvala je sektor da unese podatke jer potencijalno preispituje postojeća pravila o pritvoru u specifičnim slučajevima trgovanja i poravnanja digitalne imovine.

 

Pripremio: Nikola Mosurović