Beri Silbert, osnivač i glavni izvršni direktor Digital Currency Group-a, izjavio je da je optimističan u vezi bitkoina (BTC) kao investicione prilike, objavio je CNBC 18. jula.

Govoreći na Delivering Alpha konferenciji u Njujorku u sredu, Silbert je rekao da misli “da smo dostigli dno za ovu godinu”. Ja sam prošle sedmice uložio nešto novca u bitkoin.” Dodao je da će "kao klasa imovine nastaviti da postoji... Ja sam 100% siguran da će decentralizovan, netradicionalni oblik novca nastaviti da postoji."

Džeremi Oler iz kripto startapa Circle, koji podržava Goldman Saks i Baidu, takođe se obratio na konferenciji. Oler je rekao da će blokčein biti osnova novih tehnoloških inovacija:

"Ovo je novi infrastrukturni sloj interneta. Zameniće ono što operativni sitemi rade. To je budućnost interneta... Ovde se jednostavno ne radi samo o digitalnom zlatu."

Ken Grifin, izvršni direktor i osnivač hedž fonda Citadel, je skeptičan u pogledu vodeće kriptovalute. Govoreći na istoj konferenciji, priznao je da je i dalje nesiguran u vezi BTC-a, tvrdeći da mlađa generacija treba da "radi nešto produktivnije od ulaganja u digitalne valute".

Suosnivač Avenue Capital Group-a Mark Lazri deli pozitivan stav sa Silbertom, rekavši da će BTC uskoro dostići 40.000 dolara. Rekao je da "kako postaje sve više mejnstrim, i kako sve više tržišta dozvoljava da se njime slobodno trguje, za mene je to sve bolja opklada".

 

Pripremio: Aleksandar Bondžulić