Digitalni novčanik i kripto berza Abra je lansirala podršku za itirijum (ETH), prema zvaničnom blogu objavljenom 12. marta.

Korisnici će sada moći da primaju, drže, prodaju i kupuju ETH direktno iz Abra wallet-a, kao i da koriste altkoin za ulaganje u druge kripto i fiat valute - preko 30 kripto imovina i 50 fiat valuta je u ponudi.

Tu spadaju nedavno uvršteni indeks BIT10, koji prati deset najvećih kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji.

Kako objavljuje njihov blog Abra je do sada podržala samo itirijum kao takozvanu “sintetičku imovinu” - investicijski mehanizam koji stvara kripto-dužničke ugovore.

Generalni direktor kompanije Abra Bil Barhidt dao je kratku izjavu, ističući da podrška za itirijum"postavlja mogućnost za Abra-u da pokrene izvornu podršku za sve ERC-20 stejblkoine, zbog čega smo uzbuđeni".

Kako je objavljeno, Barhidt je nedavno izjavio da čak i dok usluga Abra novčanik dobija na snazi kao investiciona platforma, kompanija - kao i mnoge kripto-kompanije, sugerisao je - tek treba da osvoji sferu kripto-omogućenih prekograničnih plaćanja i doznaka za potrošače.

Prošlog meseca, Barhidt je rekao da veruje da će privatne blokčein mreže na kraju "propasti", upoređujući ih sa sada već izumrlim konceptom privatnog Extraneta iz 1990-ih, koji je na sličan način ograničio pristup na ovlašćenu grupu korisnika.


 

Pripremila: Majda Petrović