Redovna godišnja Konferencija nastavnika koji u svojim školama sprovode programe preduzetničkog obrazovanja ‘Dostignuća mladih’ je održana od 13. do 15. oktobra u Kragujevcu.

Cilj Konferencije je da se na jednom mestu okupe nastavnici koji sprovode programe Dostignuća mladih u školama širom Srbije kako bi zajedno sagledali u kom pravcu ide ovaj program, koji su rezultati postignuti, šta je potrebno unaprediti i koji su planovima za naredni period. Takođe, nastavnici imaju priliku da čuju interesantna predavanja, učestvuju na različitim radionicama kao i da razmene iskustva sa ostalim kolegama.

ECD u Kragujevcu

14. oktobra u hotelu Kragujevac u Kragujevcu, predstavnici firme ECD održali su tematsko predavanje. Ivan Đukić, softverski inženjer u ECD-u, je prezentovao temu “Nova Lova” sa ciljem da se nastavnici edukuju o osnovama funkcionisanja kriptovaluta, sa posebnim osvrtom na bitkoin. Tema je izazvala veliko interesovanje učesnika konferencije, pa je predavanje u dogovoru sa organizatorom produženo za dodatnih pola sata.

Nakon konferencije u delu predviđenom za druženje, nastavnici su predlagali da se slična predavanja održe i učenicima.

Godišnju konferenciju i obuku nastavnika finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Ministarstvo privrede i Američka agencija za međunarodni razvoj USAID.

 

Ilustracija: Darja Lovrenski