Bitkoin će "razvaliti banke" rekao je za CNBC Brajan Keli u ponedeljak u udarnom terminu vezano za kripto valute.

Kao deo segmenta Fast Money mreže, Keli  je poznati zagovornik bitkoina koji često savetuje ulaganja u njih, izneo je tri razloga zbog čega bi zainteresovani trebalo da ih kupe ovog trenutka.

"Trenutna potražnja za proizvodom" i "ogromno potencijalna tržišta" su još dva ključna faktora koji čine bitkoin unosnim za ulaganje, objašnjava Keli.

"Amazon se pojavio, obratio se direktno potrošaču...." rekao je. "Sada se pojavio bitkoin i on se direktno obraća potrošačima...".

 

Keli je postao veoma glasan kada je počeo da govori o pozitivnim karakteristikama bitkoina u zadnjih par meseci od kada njegova vrednost za sve to vreme samo raste i dostiže novu sve veću i veću cenu.

Čak i tokom prestanka trgovanja u Kini i zabrane ICO projekata kada su se cene prepolovile, Keli je ostao nepokolebljiv u svojoj podršci, deleći gledaocima CNBC-ja savete da investiraju još više. U to vreme to je bilo 3.600 dolara, oko 65% današnje cene. Nastavio je:

"Sada imam proizvod koji ljudi traže na tržištu koje je ogromno i tehnologiju koja menja stvari iz korena. Za mene, ta tri elementa čine sve što ja želim od investicije, a to je ujedno i svrstava u jednu od najboljih investicija koje su u ponudi."

Sa proslavom devetog rođendana bitkoina, cene i dalje nastavljaju oduševljavati kako male tako i velike investitore.

 

Pripremio: Bojan Zečević