Džek Dorsi, direktor u Square-u i Twitter-u, je  diskutovao o temama kao što su budućnost bankarstva, blokčein tehnologija i digitalne valute kao što je bitkoin, tokom intervjua koji je dao u Muzeju istorije kompjutera u Mauntin Vjuu.

Dorsijevo mišljenje o blokčein tehnologiji

Nekoliko finansijskih i tehničkih stručnjaka na skupu je definisalo blokčein kao registar koji šifruje i čuva transakcije. Pravljeno je poređenje sa počecima Interneta i tvdnje da će blokčein služiti kao okvir za izgradnju novih tehnologija.

Dorsi je tvrdio da je blokčein revolucionaran zbog svoje prirode da decentralizuje finansijske transakcije. Veliki je protivnik blokčeina kao univerzalnog alata koji rešava sve:

Mislim da će veliki broj ljudi reći: “Blokčein, idemo da ga primenimo svuda!” ili “Hajde da rešimo svaki problem pomoću blokčeina!”. Na isti način na koji pokušavamo da rešimo svaki problem sa mašinskim učenjem, naučnim podacima i veštačkom inteligencijom. I mislim da moramo da budemo pažljiviji. Koji su problemi ljudi? Kako tehnologija pomaže u napredovanju ili ih odvlači?

Dorsijeva investicija u bitkoin

Dorsi tvrdi da je uložio u digitalne valute, mada nije želeo da otkrije tačan iznos. Njegova kompanija već prihvata bitkoin kao vid plaćanja i tvrdi da mnogi njegovi prijatelji i članovi porodice pitaju kako da ulažu u digitalne valute.