WireX Limited je 25.2.2016. najavio puštanje u rad WireX-a u Londonu. WireX će biti dostupan u martu 2016.

U saopštenju se tvrdi da će WireX biti prvo hibridno rešenje koje kombinuje prednosti blockchain tehnologije i tradicionalnih finansija.

Rebrandirani WireX, koji takođe ima integrisane sve funkcije E-Coin-a, nudi bitkoin debitnu karticu.

WireX nudi 3 glavna servisa: mobile banking preko WireX aplikacije, servis trenutnog slanja novca, kao i poboljšanu dvosmernu debitnu karticu koja omogućuje razmenu između bitkoina i tradicionalnih valuta na zahtev. Usluge su dostupne u preko 130 zemalja sveta.

Zašto rebrandirati E-Coin

Dmitri Lataričev, suosnivač WireX-a, rekao je:

“Zahvaljujući stručnosti na ovom polju, naš tim je bio u mogućnosti da ponudi dodatne usluge i bitkoin i ne-bitkoin zajednici, pa smo odlučili da rebrandiramo E-Coin u WireX. WireX je mnogo više od bitkoin kartice.”

Saopštenje za medije glasi:

“E-Coin je za godinu dana dobio više od 100.000 korisnika, što dokazuje veliku potražnju za finansijskim servisima koji koriste blockchain tehnologiju. To je nateralo WireX Limited da proširi svoj paket proizvoda.”

Korisnici E-Coina neće biti pogođeni rebrandiranjem, jer će E-Coin usluge nastaviti da rade kao i obično, a moći će da koriste dodatne usluge WireX-a, kada bude pokrenut.

Dmitri Lazaričev je izjavio:

“Neće biti promena za E-Coin korisnike – sve usluge nastaviće sa normalnim radom. Korisnike ćemo nastaviti da obaveštavamo putem mail-a i naša korisnička služba će rado odgovarati na vaša pitanja.”