Dan Morhed, generalni direktor Pantera Capital-a, hedge fonda, čiji je fokus na digitalnim valutama, rekao je CNBC-u da Bitkoin može pasti 50% pre nego što se dostigne nove maksimum. Morhed je kupio Bitkoin kada je vredeo 72 dolara.
Iako je dao izjavu da će cena bitkoina pasti, Morhed je upućivao da investitori o kriptovaluti trebaju da imaju dugoročnu viziju. Izjavljuje:

"[Bitkoin bi mogao da se smanji za 50% sledeće nedelje ... gde je bio pre mesec dana, ali za godinu dana biće na mnogo višem nivou nego danas."

Izjava je odraz Morhedovog uverenja da klasa kriptovalutnih sredstava tek počinje sa razvojem i nastaviće da raste. On je izrazio svoje mišljenje, rekavši:

"Za velike blokčeinove kao što su bitkoinov, itirijumov i riplov, mi smo na početku nečega što će se dešavati više decenija, a imaće i nekoliko uspona i biće nekih padova, ali smo i dalje na samom početku."

Pantera Capital’s, hedž fond digitalnih valuta, osnovan 2013. godine, je u posljednjih dva meseca porastao je za 60%, a više od 12.000% od svog osnivanja.


 

Pripremio: Nikola Mosurović