Članovi Enterprise Ethereum Alliance-a (EEA) sada mogu testirati svoje blokčein aplikacije u novom testnetu, za koji nije potrebna potpuna implementacija.

U saopštenju za medije podijeljenim s Cointelegraph-om 15. januara, EEA je predstavila svoje novo partnerstvo sa firmom za testiranje i razvoj blokčeina Whiteblock, preko koje će EEA koristiti platformu za testiranje Whiteblock Genesis. Platforma će korisnicima omogućiti da upravljaju i koriste EEA TestNet, pri čemu će članovi EEA moći da sarađuju oko stvaranja i testiranja poslovnih aplikacija sledeće generacije Itirijuma (ETH).

Nema potrebe za pokretanjem “live” okruženja

Proizvod oslobađa preduzeća od neophodnosti pokretanja “live” okruženja kako bi se eksperimentisalo sa aplikacijama pre nego što se plasiraju na tržište. Pomoću TestNet-a - koji takođe pruža podršku Metamask-a i pune mogućnosti za analizu podataka i analitike - članovi zajednice će moći da definišu sopstvene scenarije, uvedu sopstvene nodove i razviju decentralizovane aplikacije (DApps).

Zajedno sa testiranim sendboksom, EEA će korisnicima pružiti program sertifikacije EEA-e, koji bi trebalo da bude objavljen ove godine. Program je osmišljen tako da osigura da su rešenja u skladu i interoperabilna sa standardima EEA.

Zak Kol, generalni direktor Whiteblock-a i EEA TestNet-a i predsedavajuće radne grupe za sertifikaciju, objasnio je da će „EEA TestNet omogućiti članovima da sarađuju i razumeju kako Itirijum sistemi funkcionišu tokom skaliranja na determinisan i kontrolisan način“.

Statistike DApps-ova zasnovanih na Itirijumu

Prema DappReview-ovim uvidima u 2019. o prostoru DApp, Ethereum je domaćin raznovrsnog opsega DApps-a. Prošlu godinu je karakterisao porast DeFi-a, jer se pojavilo nekoliko rešenja o pozajmljivanju i izvedenicama zasnovanim na Maker-ovom (MKR) DAI stejblkoinu.

Međutim, u izveštaju je primećeno da vrednost zaključana u DeFi-u ostaje mala čak i u poređenju sa drugim finansijskim alatima zasnovanim na blokčeinu. Kolaterali koji su stavljeni na ulaganje približno su pet puta veći i iznose 6 milijardi dolara. U poređenju sa globalnim tržištem duga, koji se procenjuje na 250 hiljada milijardi dolara, DeFi i dalje ostaje zanemarivi.