BitPay, vodeći provajder servisa za plaćanje bitkoinom i kriptovalutama, najavio je 21. januara pokretanje XRP plaćanja i prekograničnih transfera. BitPay je takođe dodao podršku za XRP (kriptovalutu koju koristi Riplova platna mreža) aplikaciji BitPay Wallet.

Iako su glasine kružile 20. januara na Tviteru i Reditu da je BitPay dodao podršku za XRP, kompanija je zvanično potvrdila svoj rad sa Ripl-ovom razvojnom platformom Xpring za dovršavanje integracije.

Prema BitPay-evom direktoru marketinga Bil Zielke, BitPay trgovci širom sveta sada su u mogućnosti da prihvate XRP bez ikakvih dodatnih integracija. Zielke je rekao:

„Dodavanjem XRP-a, BitPay nastavlja da širi sposobnost potrošača da posluju u valuti po svom izboru i pruže trgovcima novo izlaganje velikoj bazi lojalnih XRP korisnika.“

eGifter prvi prihvata XRP

Zielke je takođe napomenuo da je veb lokacija za e-trgovinu eGifter jedan od prvih trgovaca koji je prihvatio XRP.

eGifter omogućava korisnicima da lako kupuju poklon kartice koje se mogu koristiti u stotinama popularnih prodavaca, uključujući Amazon, Walmart i Target. Internet platforma je među prvima prihvatila bitkoina, omogućavajući korisnicima kupovinu poklon kartica sa kriptovalutama od 2014. godine.

Komentarišući XRP integraciju, izvršni direktor eGifter-a, Tajler Roje, je rekao:

„Uzbuđeni smo što ćemo dodati XRP kao opciju plaćanja na eGifter platformi i pozdravljamo XRP-ove rane usvajače na isti način na koji smo to učinili sa bitkoinovim u 2014.“

U januaru 2019. godine eGifter je najavio podršku za plaćanje DASH-om. Platforma takođe prihvata lajtkoin.

Prema nedavnom članku Yahoo Finance-a o potrošnji za praznike u 2019. godini, eGifter je napomenuo da iako tačni brojevi još nisu utvrđeni, došlo je do rasta ukupne prodaje sa kriptovalutama.

Bil Egan, potpredsednik marketinga eGifter-a, je rekao za Yahoo Finance: „Videli smo više poklona sa kriptovalutima u 2019. godini u poređenju sa slučajevima kupovine za lično korišćenje u prethodnim godinama.“