Bitkoin (BTC) novčanik Electrum će uskoro obezbediti podršku za Lightning Network (LN), objavila je ruska novinska kuća Forklog na Telegramu 5. jula.

U objavi na društvenoj mreži, navodi se da je osnivač Tomas Vogtlin objavio predstojeću nadogradnju tokom tekuće BIP001 konferencije u Odesi, Ukrajina.

Iz Electrum-a, jedan od najstarijih bitkoin novčanika na tržištu od 2011. godine, su rekli da će LN funkcionalnost biti deo predstojeće velike nadogradnje.

Najnovija verzija novčanika je stigla početkom ove nedelje.

Electrum će biti jedan od prvih novčanika koji će LN ponuditi širim narodnim masama, a sama tehnologija još uvek ostaje u eksperimentalnoj fazi.

Takozvani mehanizam skaliranja “van lanca”, Lightning Network omogućava korisnicima da međusobno šalju bitkoin skoro trenutno, gotovo bez naknade.

Tehnologija je dobila značajan publicitet 2019. godine zahvaljujući promotivnim objavama poput onih direktora Tvitera, Džeka Dorsija, ali je i dalje previše komplikovana za prosečnog korisnika.

Pojavili su se razni proizvodi koji pokušavaju da pojednostave korisničko iskustvo, dok sami programeri Lightning-a često objavljuju sopstvena poboljšanja.

Prošlog meseca, Bitrefill je pokrenuo LN funkcije u ime Coinbase-a.