Izvršni direktor kompanije ‘Tesla’ Ilon Mask rekao je da je struktura bitkoina (BTC) „prilično briljantna“ i da je digitalna valuta „daleko bolji način za prenos vrednosti od komada papira“. Rekao je u intervjuu sa firmom ARK Invest 19. februara.

U odgovoru na pitanje da li će bitkoin postati jedina domaća kriptovaluta Interneta, Mask je rekao da je "struktura bitkoina bila briljantna", i da on misli da je “jedna od mana kriptovaluta u tome što su energetski intenzivne. Dakle, mora postojati neka vrsta ograničenja za kreiranje kriptovaluta.”

Mask je naglasio da „ne bi bilo dobro koristiti Tesline resurse da za kripto. Mi samo pokušavamo da ubrzamo napredak održive energije.”

Mask je nastavio sa tvrdnjom da kriptovaluta "zaobilazi kontrole valuta [...] papirni novac odlazi, a kripto je daleko bolji način da se prenese vrednost od komada papira, to je sigurno."

Prošlog februara, Mask je objavio da ima samo 0,25 BTC. U istom tvitu je naveo da osim 0,25 BTC-a koje mu je prijatelj dao "pre mnogo godina", on "bukvalno poseduje nula kriptovaluta".

Ranije su veliki industrijski igrači takođe tvrdili da bitkoin zauzima jedinstveno mesto kao mera vrednosti ili „digitalno zlato“. Majk Novograc, bivši partner Goldman Saksa i osnivač kripto trgovačke banke Galaxy Digital, rekao je da će „bitkoin biti digitalni zlato, mesto gde imate suvereni novac, to nije američki novac, to nije kineski novac, to je suveren. Suverenost košta mnogo, trebalo bi”.

Suosnivač Tvitera i glavni izvršni direktor Džek Dorsi - koji je dobro poznat po svom uverenju da će bitkoin postati „domaća valuta Interneta“ - rekao je ranije ovog meseca da „smatra da je bitkoin onaj koji najviše želi da bude valuta, nasuprot drugima koji rade više stvari opšte namene [...] Mislim da je altkoin prostor generisao neke zaista neverovatne ideje, ali ja sam fokusiran na valutu i ​​aspekt transakcija.”