EmerCoin je dospeo na naslovne strane zahvaljujući zvučnom partnerstvu sa Microsoft-om i First Bitcoin Capital. Sada, EmerCoin radi OpenLedger kako bi napravio prve korake u “stvarnom” svetu trgovine.

Za one koji nisu upoznati sa OpenLedger-om, to je decentralizovana trgovinska platforma za sve od kriptovaluta do fizičkih dobara. Na primer, OpenLedger korisnici mogu kreirati sopstvenu valutu, kreirati novčić i povezati njegovu vrednost direktno za neko fizičko dobro (zlato, srebro…) i postaviti sopstveni blockchain u okviru OpenLedger-a.

Oleg Kovajko, CTO EmerCoin-a je izjavio za Cointelegraph:

“Zadovoljni smo što je EmerCoin tehnologija priznata i što se koristi u poslovanju, a to priznanje prevazilazi ostale kriptovalute.

Verujemo da je naša tehnologija visoko tražena i da će njena popularnost nastaviti da raste zajedno sa EmerCoin-om.”

Osim toga, OpenLedger ispituje moguću integraciju EmerCoin-a i BitShares. Tim je nagovestio da EmerCoin može biti korišćen kao bezbednosni mehanizam za BitShares.

U segmentu mikroplaćanja, EmerCoin je uspešno integrisan u 7Pay i može biti korišćen za mobilna plaćanja, stambene takse i drugo. Možda je najneobičnije to što je 7Pay ruski servis plaćanja – dakle, u pitanju je zemlja sa prilično neprijateljskim stavom prema kriptovalutama.