Enterprise Ethereum Alliance (EEA) otvara regionalnu kancelariju u Kini, navodi se u saopštenju za medije sa Cointelegraph-om 14. februara.

Prema saopštenju za medije, Veidžija Žang, potpredsednik tehnološkog odeljenja blokčein startapa za interoperabilnost Wanchain, imenovan je za šefa nove regionalne kancelarije. Žang će, kako se izveštava, biti odgovoran za pružanje podrške unapređenju i usvajanju standarda EEA uz učešće na lokalnim hakatonima, radionicama, treninzima i konferencijama.

EEA, prema njenom vebsajtu, je “organizacija za standarde koja je zasnovana na članstvu i čiji je cilj da razvije otvorene, blokčein specifikacije koje pokreću harmonizaciju i interoperabilnost za preduzeća i potrošače širom sveta”. Prema saopštenju, nova kancelarija je osmišljena tako da pomogne EEA članovima u Kini da iskoriste EEA standarde i druge resurse.

Kako je objavio Cointelegraph u oktobru prošle godine, EEA je objavila novi set specifikacija u nastojanju da obezbedi standarde za programere koji koriste privatne iteracije itirijumovog (ETH) blokčeina.

Tokom istog meseca, pojavile su se vesti da su blokčein platforma Hyperledger i EEA objavile da se pridružuju organizacijama drugih zemalja kao “pridruženi članovi” kako bi podržali usvajanje blokčeina u kompanijama. Hyperledger, slično kao i EEA, je projekat koji ima za cilj poboljšanje razvoja među-industrijskih blokčein tehnologija.